čtvrtek 9. března 2017

Pohádky naruby

AUTOR: Zdenka Martincová
ILUSTRÁTOR: -
NAKLADATELSTVÍ: -
ROK: 2017
POČET STRAN: 59
ZDROJ: e-kniha

HODNOCENÍ





Anotace
Pohádky většinou končí tak, že dobro zvítězilo a zlo bylo potrestáno. Já to ale vidím trochu jinak.
Každé chování má svůj důvod. Lidé mohou být jiní, než se na první pohled zdá.
Proto jsem ve svých pohádkách dopřála sluchu postavám, které bývají v klasických pohádkách považovány za záporné.

Hodnocení
Každý z nás zná pohádky o perníkové chaloupce, o Sněhurce či o dvanácti měsíčkách. V každé z nich vítězí dobro nad zlem - děti svou chytrostí obelstí ježibabu z perníkové chaloupky, chamtivost macechy a Holeny se nevyplatí. Mohla bych pokračovat dál.

Autorka však pohádky pojala úplně jinak. Základ pohádky zůstal stejný, ale hlavní postavou není Sněhurka, Růženka či Maruška, ale postavy, které jsou v pohádkách záporné. Čtenář se z pohádek dozví, proč například Ježibaba žije v chaloupce z perníku nebo jak to doopravdy bylo se sudbou, kterou vyřkla sudička při křtu Růženky.

V knize najdete pět přepracovaných pohádek, Jsou krátké, přesto krásné a také jsou trochu poučné.

V poslední době se mi moc nedaří přivést své děti ke knížkám. S klidnou duší však můžu říct, že jsem e-knihu četla se starší dcerou a sama následující večer vyžadovala přečtení dalšího příběhu. Jsem ráda, že ji pohádky zaujaly.

Tuto krátkou e-knihu můžu doporučit nejen všem dětem, ale i rodičům. Společné povídání si o pohádce vede k rozvíjení fantazie i slovní zásoby. Takže za mě jednička.

O autorce
Miluju příběhy. Ráda je čtu. A ještě raději je píšu. Když přichází inspirace. Prostřednictvím svých příběhů chci druhé bavit, těšit, dojímat, inspirovat nebo ponoukat k zamyšlení. Ráda v lidech odhaluji jejich zranitelnost, jejich lidskost. Zamýšlím se nad tím, proč se chovají právě tak, jak se chovají. I proto vznikla moje prvotina - pohádková e-kniha Pohádky naruby...


Děkuji autorce za poskytnutí recenzního výtisku.

2 komentáře:

  1. Pěkný jarní den přeji,
    moc děkuji za prima recenzi knihy, na kterou se s dítkem také chystáme. :)
    Mějte pěkný víkend, Peťka :)

    OdpovědětVymazat