čtvrtek 5. února 2015

Chceš-li s mužem býti...musíš s ním i výti...?

AUTOR: Alena Jakoubková
NAKLADATELSTVÍ: Moba
ROK: 2014
POČET STRAN: 248
ZDROJ: vlastní


HODNOCENÍ:





Anotace
Příběh o nešťastném manželství, z něhož zdánlivě není úniku. - Salome se provdá za Adama, ďábelsky přitažlivého muže, z velké lásky, sotva oslaví osmnácté narozeniny. Ukáže se ale, že Adam je nespolehlivý, nedokáže si udržet ani zaměstnání...

Něco málo o ději
Salome je osmnáct let a je šíleně zamilovaná do Adama, do muže, kterého miluje snad celá Bechyně, ale on si vybral jen Salome. Chtějí se co nejdříve vzít, ale rodiče Salome jsou proti tomu a nesouhlasí, aby si Salome vzala takového floutka a budižkničemu jako je Adam. Myslí si totiž, že Adam jde jen po jejích penězích. Salome si však prosadí svou a s Adamem se vezmou.

Z milujícího Adam se však vyklubal podrazák a násilník a Salome nezbývá nic jiného než si přiznat, že rodiče měli pravdu.

Hodnocení
Postavy dalšího románu Aleny Jakoubkové patří k bohaté bechyňské elitě. Nejdříve mě napadlo, že Salome bude rozmazlená holčička, ale naštěstí nebyla, jen byla nezkušená, naivní a slepě zamilovaná do muže, o kterém si myslela, že ji miluje. Jak hluboce se však spletla. Na to však přišla až po svatbě, jenže to už bylo pozdě.

Salome se musí postavit na vlastní nohy, převzít za sebe zodpovědnost a postarat se sama o sebe. Její bechyňské přítelkyně a rodiny se k ní po vážném incidentu, který způsobil Adam, obrátily zády a ona zůstala v Praze, kam se s Adamem odstěhovala, sama. Najde si práci, začne studovat vysněnou univerzitu i když to není medicína, najde si nové přátele, ale přesto stále žije ve lži a ve strachu.

Od paní Jakoubkové jsem četla tři knihy a s jistotou můžu říct, že tato byla nejlepší. Předchozí knihy byly vtipné a oddechové, kdežto se Salome jste mohli prožívat její těžkosti se zatajeným dechem. A právě Salome prošla největším vývojem. Od naivní a zamilované slečny po zralou ženu, která se nebojí problémům postavit čelem.

A konec? Autorka má ve zvyku vzít závěr rychle a ani v této knize neudělala výjimku. To je možná trochu minus celé knihy, rozhodně bych uvítala delší konec, abych si užila trochu té romantiky, na kterou v knize moc místa nezbylo. Přesto je to kniha, kterou mohu doporučit dále, protože je čtivá, napínavá a také oddechová.

O autorce
Alena Jakoubková je česká spisovatelka, která píše romány určené ženám. Její první kniha vyšla v roce 1999. Od té doby již napsala řadu románů, které jsou velmi úspěšné.

Napsáno pro nakladatelství Moba.
Knihu můžete zakoupit v e-shopu nakladatelství.

Žádné komentáře:

Okomentovat