pátek 11. července 2014

Výstava Arabela - 20. 6. - 31. 8. 2014 Muzeum Kroměřížska

Výstava
Od června do konce srpna 2014 můžete navštívit v Muzeu Kroměřížska výstavu barrandovských kostýmů, které se objevily ve známém seriálu Arabela. Můžete si tak zblízka prohlédnout šaty, které měla na sobě Arabala, Xénie či Rumburak.

Pro tuto výstavu byla také zapůjčena i housenka s motýlem. Určitě si na ně vzpomenete.

Je zde také řada fotografií, které vás provedou nejen postavami, ale i jednotlivými díly. A nejen to, také si můžete přečíst perličky i chyby z natáčení.

Pro děti je připravený celý seriál Arabela, který je možno shlédnout. Pokud děti seriál omrzí, můžou si vyzkoušet pohádkový kvíz či vykreslit omalovánky. A to není vše - můžete si také vyzkoušet některé kostýmy!

Seriál
Seriál Arabela vznikla v roce 1980. Režie se ujal Václav Vorlíček, scénář napsal Miloš Macourek, který je kroměřížským rodákem a 19. června v Muzeu Kroměřížska výstavu Arabela zahajoval.

V seriálu si zahrála řada významných českých herců - Jana Nayová, Vladimír Dlouhý, Stella Zázvorková, Vladimír Menšík, Jana Brejchová, Vlastimil Brodský a řada dalších. Seriál měl 13 epizod, v roce 1993 vzniklo dalších 26 dílů.

Kniha
V knižní podobě vznikla Arabela několikrát, nejprve v letech 1991, 1993 a 1994 v nakladatelství Svoboda a v roce 2004 v nakladatelství Albatros vzniklo další vydání.

3 komentáře:

  1. Pěkné, na seriálu jsem vyrůstala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc se nám tam líbilo, škoda, že jsem nebyla na tom zahájení.

      Vymazat
  2. Seriál si už moc nepamatuju, ale výstavu jsem viděla (snad se nepletu, možná tam bylo víc pohádek?) v Praze ve Strahovském klášteře. Taky se mi líbila. :-)

    OdpovědětVymazat