čtvrtek 30. ledna 2014

Sněhové vločky

AUTOR: Caitlin Sainiová
ORIGINÁL: 100 Snowflakes to Crochet (2012, Quarto Publishing, Londýn)
PŘEKLAD: Růžena Pokorná
NAKLADATELSTVÍ: Metafora
ROK: 2012
POČET STRAN: 128
ZDROJ: vlastní
HODNOCENÍ:



Anotace:
Nechce se vám čekat na romantickou zimní chumelenici? Snadná pomoc. Uháčkujte si svoji vlastní… Je to opravdu snadné. Podle vzorů a srozumitelných návodů z téhle knihy dokážete bez problémů uháčkovat kteroukoli z nepřeberného množství vyobrazených vloček.

Hodnocení
Další kniha, která se věnuje ručním pracem, respektive háčkování, potěší snad každou dívku či ženu. Kdo by taky neodolal tak krásným vločkám? Jsou nádherné a něžné a mají různé tvary. Některé jsou těžší jiné lehčí, ale všechny jsou jedinečné.

Kniha je rozdělena do několika částí. V první se seznámíme se základy háčkování či jakou přízi použijeme. V další části je přehlídka všech sněhových vloček i se jmény. Najdete zde rovných sto tvarů.

Ve třetí části najdete návody jednotlivých vloček. Jsou seřazeny podle obtížnosti. Popis je složen z kresleného i psaného návodu. Tento popis se mi opravdu moc líbí, protože vločku si může uháčkovat opravdu skoro každý, protože někomu vyhovuje spíše psaný návod, někomu spíše kresba. Já se přikláním ke kreslenému návodu, někdy mi psaný popis připadá zmatený.

Poslední kapitola nabízí návrhy, jak sněhové vločky využít. Nemusíte je použít jen na Vánoce, ale dají se využít i jako hezká dekorace do bytu - nášivky na polštáře, závěsné girlandy, podložky pod hrnky nebo i elegantní šál.

Knihu můžu doporučit jak začátečníkům, tak i těm, co háčkování rozumí a chtějí si rozšířit svou sbírku o další krásné návody.

O autorce
Caitlin Sainio háčkuje skoro celý svůj život a ze všeho nejvíc ji baví jemné geometrické vzory. Možná to má něco společného s tím, že je původním povoláním strojní inženýrka. Nyní je ovšem něco jako "háčkující umělkyně na volné noze" a inspiruje se především krásou sněhových vloček, květin a dalších dokonalých děl přírody.

Děkuji nakladatelství Metafora za poskytnutí recenzního výtisku.
Knihu si můžete objednat přímo na stránkách nakladatelství Metafora.

Žádné komentáře:

Okomentovat